Geschiedenis

Geschiedenis TTK Heikant

1989: Op 03-10-1989 ontstaat TTC Heikant opgericht door de toenmalige pioniers Eddy, Diane, Erwin, …
Als uitvalsbasis wordt er gekozen voor de sportschuur in Berlaar Heikant. Er wordt recreatief gespeeld op vrijdagavond en de trainingen worden afgesloten door één of meerdere drankjes in de cafetaria bij Staf en Francine.

1990-1990: Om de schatkist te spijzen wordt er een night of the sixties in het leven geroepen, dit telkens de eerste zaterdag van februari, wat direct een enorm succes wordt en tot op vandaag nog steeds enkele honderden danslustigen naar onze schuur trekt.

1992-1993: De eerste ploeg start in de katholieke senioren competitie

1997-1998.: Er zijn ondertussen 4 seniorenploegen in competitie waarvan de A ploeg in 4de afdeling speelt. Er is ondertussen ook een jeugdploeg van start gegaan

2004-2005: Om de steeds jeugdiger wordende leden een alternatief aan te bieden naast onze gekende Night of the sixties, ontstaat er een Pingpongrock. Ook deze is vandaag de dag nog steeds hot, om maar aan te geven wie zijn kunsten heeft getoond op de hei: Jasper Erkens, The Kids, …

2008-2009: Sportief gezien geen top jaar voor onze A en B ploeg die beiden een reeksje zakken, maar in de breedte wel een succesvol seizoen, want alle andere ploegen spelen of kampioen of stijgen een reeks.

2009-2010: 5 ploegen in competitie. Onze A ploeg treedt aan in 3de afdeling en onze B ploeg in 4de afdeling deze zijn samen met de C ploeg te bewonderen om de 14 dagen op dinsdagavond in onze sportschuur. Voor het eerst in jaren zijn er ook weer 2 jeugdploegen in competitie en deze spelen op zaterdag voormiddag. Dit jaar bestaat onze club ook 20 jaar en dit wordt gevierd zoals ze dat alleen op de Hei kennen met alle huidige en vroegere leden op zaterdag 03 oktober 2009!

2010-2011: Onze A ploeg en onze B ploeg zijn beiden gepromoveerd en komen uit in respectievelijk 3de en 4de afdeling (wegens interne reeksverschuivingen van den bond). Onze C ploeg heeft een rustig seizoen doorgemaakt en blijft in 7de afdeling. De A/B/C ploegen spelen tesamen thuis op de dinsdagavonden. Onze D ploeg is gepromoveerd naar 8ste afdeling en de E ploeg komt dit jaar uit in 10de afdeling. De D en E ploeg spelen tesamen op de andere dinsdagavonden om de 14dagen. Dit jaar staat ook de 21ste editie van Night of the Sixties op het programma net als weer een spetterende editie van Pingpongrock !!

2011-2012: Dit was voor ons het meest succesvol seizoen tot nu toe,meerdere kampioenen ploegen,individuele kampioenen,provenciale kampioenen en zelfs federale kampioenen,dit alles is en bewijs dat  onze club goed bezig is,en ook verschillende jeugdspelers sluiten nu aan bij de seniors,en verder draaien onze dinsdagavonden(competitie) op volle toeren.

2012-2013: Voor het eerst telt de club een 6 tal c spelers maar ook deandere krijgen alsmaar hogere waarde cijfers.Wij spelen nu met 9 ploegen in competitie waaronder 2 jeugdploegen en op onze vrijdagavond trainingen komen er steeds meer recreanten naartoe,zo zie je maar dat niet iedereen bij ons hoeft competitie te spelen.Verschillende jonge mensen hebben ook  de bestuursploeg versterkt(daan,jurgen,ken)en dat is toekomst gericht een goede zaak,en nu  uitkijken naar volgend jaar(2014) want dan bestaat onze club 25 jaar!

2013-2014: Ons feestjaar(2014) waarin de club 25 jarig bestaat. We vieren met tal van activiteiten, zo werd er voor een feestbier gezorgd met de toepasselijke naam SCURKE, er werd ook een jubileumtornooi georganiseerd voor bevriende clubs en op het einde van 2014 een groot feest waar we met zen allen naar uitkijken. Sportief gaat het den HEIKANT nog steeds voor de wind. We blijven ons handhaven in alle reeksen en de jeugd komt helemaal tot ontplooiing. Zo kan de iets oudere generatie gerust zijn over de opvolging.

2014-2015: Na ons succes jaar leek het voor ons (bestuur) bijna onmogelijk om nog zo een seizoen te evenaren en het moest ook niet want we waren zeer tevreden met hetgeen we reeds hadden bereikt. Groot was onze verbazing dat al onze ploegen er weereens een succesvol seizoen van maakte met promotie ploegen en voor ons ongeziene klassementen. Dat dit alles goed en mooi is heeft ook een schaduw zijde, namelijk onze club groeit toe naar een echte ping pong club en minder naar het gezellige (feesten, week-ends, toogavonden) en misschien is dat na 26 jaar niet meer dan normaal maar toch een beetje spijtig.

2015-2016: Dat onze club reeds enkele jaren in de goede flow zit is dit seizoen nogmaals gebleken,de sportieve successen volgen elkaar op,nu hebben we  2 kampioentitels-2 promotieploegen en de individuele waarden van onze spelers stijgen voor onze normen(klein clubke)naar ongeziene hoogten en daardoor is ons eerste B klassement een feit,ook onze jongere spelers zetten hun opmars verder en onze jeugdspelers beginnen ook successen te boeken en dat mogen we stellen dankzij het uitstekend werk van onze jeugdtrainers,daartegen over staat dat het non sportieve(sociale)leven verder moet inboeten en toch dan wij(het bestuur) er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken maar men kan niet alles hebben en daarom kan ik zeggen dat wij zeer tevreden zijn en enorm fier op onze club.

2016-2017: Rustig seizoen achter de rug (of zijn we verwend) en toch weer 2 kampioenen ploegen en 3 ploegen die stijgen, ook de trend van de hoge classementen zet zich door en de jeugd onder trainers Maarten en Bjorn werken iedere week met veel plezier en inzet om het spelletje zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, maar er zijn zoals steeds enkele minpunten, vooreerst verloren we een aantal spelers die de club om diverse redenen verlaten en daardoor zijn we genoodzaakt om 1 competitieploeg te schrappen (er blijven er nog 8 over). En zo doen we rustig verder naar ons 30j bestaan (2022) met enkele jongeren die de weg naar het bestuur gevonden hebben en zich prachtig hebben ingewerkt, dus ziet de toekomst van onze club er nog steeds rooskleurig uit. KOMAAN HAAKANT.


2017-2018:  Dit seizoen kunnen we perfect in twee delen,deel 1(de seniors)die spelen bijna allemaal op hun top of er juist over en daarom hebben we maar 1 ploeg die promoveert en zelfs 2 ploegen die degraderen en dat is niet verwonderlijk als je weet wat een parcour onze ploegen de laatste jaren hebben afgelegd,steeds hoger gaan spelen stopt ooit eens en dat is dit seizoen met onze seniors gebeurd,deel 2(de jeugd)sinds dit seizoenworden de jeugd trainingen geleid door Maarten en den Bjorn Thijs,en die beide trainers leveren schitterend werk want onze jeugdspelers spelen de successen aan elkaar zowel in competitie als op de tornooien en dat is belangrijk voor een clubje als het onze,maar nog belangrijker-is dat de jeugd de weg naar de sportschuur  blijft vinden en plezier blijft beleven aan het spelletje PING PONG natuurlijk.


2018-2022 :   Dat het nooit rustig is op de hei is een feit(niet dat we konstant ruzie maken)maar er is altijd wel iets te beleven,en toch is het dit afgelopen seizoen vrij rustig gebleven. Enkel het pas in het leven geroepen tornooi “DER KRIEG DES TEUFELS” bracht na de training de nodige ambiance in de sportschuur. Met onze jeugdspelers blijft het de goeie richting uitgaan en onze beide trainers doen iedere week hun uiterste best om ze te begeleiden en dat lukt hun vrij goed en voor de rest is het uitkijken naar ons volgend seizoen waarin we ons 30 jarig bestaan vieren.


2019-2020:  Special seizoen,geen hoogvliegers dit jaar in onze club en slechts 1 ploeg die degradeerd en dat na jaren van succes was dit zeker verwacht,maar een afgebroken competitie haddeb we nog nooit meegemaakt(wie wel) en daarom alleen al is dit seizoen een specialeke,ook ons 30 jaar bestaan met een receptie op het gemeentehuis(wat top was,bedankt burgemeester en schepenen) en dan ons jubeleum feest dat echt een topper was in de geschiedenis van de club en waar onze leden en de vrouwen getoond hebben hoezeer ze verbonden zijn met de club,en nu op naar de volgende 30jaar ,hopelijk met een bestuursploeg jonge en gedreven mensen en dan ziet de toekomst van ttc heikant er rooskleurig uit.

2020-2021:  Zeer zwaar en moeilijk seizoen,niet zozeer het spelen maar vooral het niet spelen(corona). Alles stilgelegd na 5 speeldagen(oktober)en daarna alleen de grote leegte,een seizoen die we niet snel gaan vergeten.

2021-2022:  Heropstarten na corona was enerzijds plezant maar corona heeft er toch wel voor gezorgd dat we 2 competitie ploegen moesten annuleren en er een 10 tal spelers om diverse redenen afhaakten,maar moeilijk gaat ook en daarom hebben we er alles aangedaan om  toch zo sportief,gezellig en corona vrij  te kunnen ping pongen,want dat doen we tenslotte graag en aan het einde van het seizoen zag het er een stuk beter uit,iedereen keek terug op een zeer geslaagd seizoen,spelers kwamen terug en nieuwe spelers lieten zich aansluiten zodat we zeer hoopvol naar de toekomst kunnen kijken.Alleen de jeugd laat ons in de steek en dat word voor volgend seizoen prioriteit nr.1. 

2022-2023:  Eindelijk een normaal seizoen kunnen afwerken en hoe,iedere ploeg heeft een volledig seizoen in de top van de rangschikking kunnen meespelen maar enkel onze D ploeg(seniors)heeft een kampioenstitel kunnen behalen,ook hebben we half het seizoen een extra jeugd ploek kunnen inschrijven in competitie en die behaalde direct een kampioenstitel.Maar er is blijkbaar bij de jeugd geen enkele interesse om te komen ping pongen(voetbal,hockey,darts,snooker)alles is populair behalve pingpongen;hopelijk kunnen we deze trend nog ombuigen want anders ziet onze toekomst er niet rooskleurig uit.