Huishoudelijk reglement

 HUISHOUDELIJK REGLEMENT COMPETITIESPELER SENIORS

* TTC Heikant kan maximum 8 ploegen inschrijven voor competitie.

* Een ploeg bestaat uit minimum 4 spelers en maximum 5 spelers + eventueel 1 vaste reserve (deze speler is in het mate van het mogelijke beschikbaar voor zijn ploeg).

* Leden dienen steeds voor eind april van het huidige seizoen aan te geven indien ze het volgende seizoen competitie wensen te spelen. Indien alle ploegen volzet waren in het huidige seizoen krijgen de reeds aangesloten competitiespelers steeds voorrang.

* Niet-leden die competitie willen spelen voor TTC Heikant dienen dit ook te melden aan de club voor eind april van het huidige seizoen. Indien dit meer spelers zijn dan het aantal mogelijk, krijgen de eersten voorrang.

* Na de ploegsamenstelling eind april/begin mei zullen er geen wijzigingen meer gebeuren. Enkel in uitzonderlijke gevallen zoals bv. langdurige blessure of ziekte, gewijzigde werk of schoolsituatie,… van een speler kan het bestuur beslissen om een extra competitiespeler aan te sluiten.

* De samenstelling van de ploegen zal steeds gebeuren op basis van de nieuwe klassementen en de prestaties in de vorige seizoenen.

* Elke ploeg krijgt één kapitein en elke speler van deze ploeg kan in samenspraak met zijn kapitein een beurtrol vastleggen. Is het uw beurt om te spelen verwachten we dat er voorrang wordt gegeven aan TTC Heikant.

* Indien een speler 3 keer zou weigeren om voor TTC Heikant te spelen dan kan het bestuur beslissen om deze speler het volgende seizoen uit te sluiten om competitie te spelen bij TTC Heikant. Blessure, ziekte, werk- of schoolverplichtingen vallen niet onder een weigering.

* Krijgt een kapitein geen 3 spelers van zijn ploeg bij elkaar voor een competitiewedstrijd dan kan de kapitein contact opnemen met de aan het begin van het seizoen aangeduide coördinator. De coördinator zal dan een speler zoeken van een andere ploeg die mag invallen volgens de geldende competitieregels van Sporcrea.

* Competitiespelers hebben een uitrusting van de club. Deze uitrusting wordt enkel gebruikt voor competitie- en tornooiwedstrijden in naam van TTC Heikant. Deze uitrusting wordt dus ook niet gedragen tijdens trainingen. Nieuwe competitiespelers krijgen na 1 seizoen deze uitrusting van de club, deze spelers zullen voor het eerste seizoen een t-shirt krijgen van TTC Heikant.

* Het bestuur beslist elk jaar of er andere uitrusting (zoals trainingspak, sporttas, jas, trui,...) wordt gegeven. Elke competitiespeler die minstens 1 jaar is aangesloten heeft hier recht op.